Winnende debuten voor Damirez en Daula II

post date9 oktober 2017  •   post categoriesNieuws, Resultaten

In Den Hoorn deed Danielle goede zaken door met twee paarden te debuteren. Nederlands kampioene Daula II (v.Gribaldi) liep een Prix st. Georges voor 73,36%. Damirez (v.Sandro Hit), een nieuwe troef, won tweemaal het ZZ-Zwaar met 68% en 70,21%.

“Beide paarden deden het echt supergoed op hun debuut”, vertelt een enthousiaste Danielle. “Ik heb Damirez pas sinds twee maanden op stal staan en eigenlijk heeft dat paard geen minpunten. Hij barst van de potentie en heeft enorm veel techniek in de benen. Op het protocol stond ook dat het een imponerend paard is. De afwerking kan nog wel wat beter, maar het is voor mij ook even aftasten hoe hij op concours zou zijn. Hij heeft nog maar weinig concourservaring. Damirez heeft de juiste instelling en een heel actief achterbeen.”

Royale overwinning Daula II
Gribaldi-dochter Daula II kwam voor het eerst na het behalen van de Nederlandse titel weer in actie. Haar eerste Prix st. Georges was goed voor een royale overwinning.  “De draftour was heel mooi gecontroleerd. Daar lieten we echt geen steekje vallen. Daula II gaat heel mooi en met veel gemak door het drafgedeelte heen. Ik hoefde alleen maar te zitten en te sturen, dat voelt zo ontzettend goed. Voorheen waren de wissels nog wel wat moeilijk, nu had ik achten voor de series.”