Team Danielle Heijkoop bezet kopposities in eerste ZZ-Zwaar-selectie

post date26 maart 2017  •   post categoriesNieuws, Resultaten

In Den Hoorn bezette Danielle en haar team het podium in het ZZ-Zwaar. Met de Gribaldi-merrie Daula II won ze twee proeven met 69,86% en 68,14%. Met Wynton-zoon Emerald reed de amazone een proef die goed was voor 63,86% en de tweede plaats. Het witte lint was voor stalamazone Carola Kral die met Dancer (v.United) tot 62,93% kwam.

“Het was een proef binnen en een proef buiten”, vertelt de amazone na afloop. “Ik was blij verrast met hoe ze buiten liep. Vooraf had ik de scores in het ZZ-Zwaar gezien en dat leek laag, maar Daula was super bij de les en ik had toch mooie scores. Joop van Uytert, de mede-eigenaar was er ook en die vond haar enorm vooruit gegaan. Dat is altijd leuk om te horen. Daula scoort achten en negens voor het drafwerk, maar vooral haar werkwillige karakter is iets waar ik heel blij mee ben. Ze doet altijd haar best, ook al vindt ze het moeilijk.”

Fijn wedstrijdpaard
De amazone reed met trainingspaard Emerald naar de tweede plaats. “Ik had hem een aantal keer ZZ-Licht gestart. Die proef is voor mij net zo ingewikkeld als het ZZ-Zwaar, dus als ik toch naar die wedstrijd ga kan ik er net zo goed twee meenemen. Emerald is een superfijn wedstrijdpaard. Hij springt mooie wissels, is makkelijk te rijden en kijkt nergens naar. Ik had hogere punten verwacht, maar was toch blij met hoe hij het deed. En natuurlijk was het ook leuk dat mijn stalamazone Carola Kral de derde plaats had. Zij startte met haar eigen paard Dancer. Ze had hem even thuisgehouden om de basis te verbeteren, dat pakte goed uit want ze hadden een dikke winstpunt.”

Foto: Steven Stegen