Daula II wint Nederlands kampioenschap!

post date15 juli 2017  •   post categoriesNieuws, Resultaten

Op het Nederlands kampioenschap wisten Danielle en haar Gribaldi-merrie Daula II hun favorietenrol waar te maken door overtuigend nationaal kampioen te worden in het ZZ-Zwaar. Na alle voorselecties te winnen, stond het duo ook in Ermelo in alle proeven vooraan.

In de klassieke proef ging de vosmerrie als eerste van start. 72,90% was goed genoeg voor de eerste plaats. Met veel expressie en enorm veel veer in de draf liep de door A. Barneveld uit Bilthoven en Joop van Uijtert uit Heerewaarden gefokte merrie naar de overwinning in de kür. Een paar kleine foutjes in de galoptour konden niet voorkomen dat de score tot 75,42% kwam.

Ongelooflijk blij
“Ik ben ongelooflijk blij met Daula II”, laat Danielle Heijkoop weten. “Het was pas haar eerste kür en ook al heeft ze alle voorselecties gewonnen, ze vond het toch wat spannend in deze aangeklede baan. De merrie heeft een fantastische instelling. Ze staat altijd voor me klaar en haar manier van draven is natuurlijk ongekend”, vertelt Danielle.

Baldi
Danielle vertrok met drie Gribaldi-nazaten richting Ermelo. In de Lichte Tour scoorde Baldi 69% in de Prix st. Georges. “Hij mocht na de selecties net door naar het kampioenschap en behaalde toch een veertiende plek. Ik ben heel trots op Baldi, hij gedraagt zich super op dit meerdaagse concours.”  In de Intermediaire I liep de stoere hengst boven verwachting en liep hij goed mee in het klassement.

Focus
Danielle’s B-kader-paard Badari liep alleen de Grand Prix. “Badari liep heel goed, maar ik maakte zelf een aantal fouten die niet nodig zijn. Ik wil me focussen op mijn andere twee paarden en train Badari door voor het wereldbekerseizoen.”