warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
slider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider image

Over Danielle

De Rotterdamse Daniëlle Heijkoop (1987) is al haar hele leven bevlogen van de hippische sport. Haar huidige toppaard Siro N.O.P. wordt als vierjarige aangeschaft en Daniëlle leidt de Gribaldi-zoon helemaal zelf op naar het allerhoogste niveau: de Grand Prix. Onder het toeziend oog van Coby van Baalen boekt zij diverse overwinningen in de Grand Prix voor ruiters jonger dan 25 jaar. Later wordt de overstap naar drievoudig olympisch kampioen Anky van Grunsven gemaakt. Niet zonder succes, want in 2013 besluit bondscoach Wim Ernes hen op te nemen in het olympisch kader. In de zomer van 2013 volgt een zilveren teammedaille en een individuele twaalfde plaats op het Europees kampioenschap in Herning. In 2014 neemt het duo deel aan de wereldbekerfinale in Lyon en behaalt het duo voor het tweede jaar op rij een zilveren medaille tijdens de Nederlandse kampioenschappen.

De toekomst
Om verzekerd te zijn van goede toekomstpaarden heeft Daniëlle diverse jongere paarden staan. Dat Danielle goed met Gribaldi-bloed overweg kan blijkt uit de bloedvoering van haar andere toekomstpaard Badari. Badari (v. Gribaldi) was zeer succesvol in de Lichte Tour en won onder meer het KNHS Indoorkampioenschap (2014) en de Intermediaire 1 tijdens het CHIO in Rotterdam. Badari loopt momenteel Grand Prix en maakt deel uit van het B-kader. Met Daula II en Damirez lijkt Danielle zeker van kwaliteit voor de internationale wedstrijdbaan. Daula II, weer een dochter van Gribaldi, won het Nederlands kampioenschap in het ZZ-Zwaar en is nu zeer succesvol in de internationale Lichte Tour. Damirez (v.Sandro Hit) lijkt uit het juiste hout gesneden voor het allerzwaarste werk, deze sensibele ruin wordt nu succesvol in de zware tour gestart.

Hoe het begon
Met haar eerste pony, Whitestar, lest zij bij de manege de Prinsenstad in Delft. Gesteund door haar ouders wordt de liefde voor de paardensport alsmaar groter, waarop de familie in het jaar 2000 besluit om een pensionstal over te nemen. Onder de begeleiding van Seth Boschman start zij vanaf haar zestiende jaar in de klasse ZZ-Licht. Eerst met de Jazz-nakomeling Omia tot en met de klasse ZZ-Zwaar. Later brengt Daniëlle Poegatsjov (v. Gribaldi) uit in de klasse ZZ-Licht. Later volgen Action (v. United), Baldi (v. Gribaldi)  in de Lichte Tour en Gin Tonic (v. Breezer) in de hengstencompetitie.